Skip to content

FLORI DE PLUMB – noul single IRIS Nelu Dumitrescu

In contextul evenimentelor tulburatoare care au loc acum in vecinatatea tarii noastre, trupa IRIS Nelu Dumitrescu a decis sa continue promovarea noului album, dar a adus cateva modificari ordinii de lansare a pieselor.

Astfel ca locul baladei ce trebuia sa fie lansata astazi a fost luat de o piesa in forta, cu un mesaj cu greutate.

Flori de Plumb este cel de-al treilea single lansat de IRIS Nelu Dumitrescu de pe viitorul material discografic. Compozitia noii melodii este semnata de membrii trupei, iar versurile sunt scrise de Eliza Manda.

Chiar daca noul nostru single este incredibil de actual, el nu a fost compus acum si nu este despre razboiul de acum. Piesa este despre razboiul care a zdruncinat dintotdeauna omenirea, despre istoria scrisa cu lacrimi si jocurile calculate despre care prea putine stim.

Cu toate acestea, am ales sa lansam acest single acum ca un protest la realitatea aceasta cruda pe care ne este foarte greu sa o intelegem si imposibil sa o acceptm. – a declarat Nelu Dumitrescu, membru fondator si liderul trupei IRIS.

Repetam greselile trecutului. Uitam suferinta celor care au scris istoria umanitatii si ne lasam prinsi intr-un joc al lacomiei, puterii si dominatiei. Cautam pace, dar vrem s-o obtinem prin razboi. Iar apoi cerem ajutor Divin. Acest tipar, care se tot repeta, lasa urme adanci si rani deschise in inima Pamantului. – Eliza Manda, autoarea versurilor piesei Flori de Plumb.

Videoclipul single-ului Flori de Plumb este realizat de acelasi Valentin Dragomir cu care trupa a colaborat si la videoclipurile anterioare. Pentru ca mesajul piesei sa fie cat mai bine inteles, dar si ca acesta sa dainuie cat mai mult in timp, acordurile apasatoare si versurile grele au fost ilustrate prin intermediul unor imagini sfasietor de dureroase.

Acest single nu a fost lansat acum doar pentru a oferi o mica doza de energie sau pentru a trage un semnal de alarma, ci si pentru ca vrem sa fim de ajutor refugiatilor. Noi, membrii trupei IRIS Nelu Dumitrescu, alaturi de casa de discuri MediaPro Music, am decis ca toate incasarile acestei melodii sa fie donate catre Crucea Rosie Romana. Asadar, nu ne ramane decat sa va incurajam sa ramaneti oameni in aceste zile gri si sa ajutati asa cum puteti. Orice gest, cat de mic, poate conta enorm! – Nelu Dumitrescu, membru fondator si liderul trupei IRIS.

 

Urmareste videoclipul: https://youtu.be/3ukIRl0cymY

Download/streaming link: https://IRIS-NeluDumitrescu.lnk.to/FloriDePlumb

 

FLORI DE PLUMB

Muzica: trupa IRIS Nelu Dumitrescu
Versuri: Eliza Manda
Orchestratori: Nelu Dumitrescu, Nutu Olteanu, Relu Marin, Costi Sandu, Cristi Dumitrescu, Matei Cioca.
Mix/master: Cristi Dumitrescu

Video: Valentin Dragomir